08 december 2016

Julian Assanges egna ord ger inget nytt

Julian Assanges statement från igår ger egentligen inget nytt i det påstådda brottmålet. Det är skrivet i 120 punkter över 19 sidor, men handlar mest om USAs jakt på WikiLeaks.
https://justice4assange.com/Assange-Testimony.html

Han hänvisar bland annat till rader av tidningsartiklar, men utan länkar eller dateringar, vilket gör det svårt att värdera materialet. Men där finns ett par intressanta passager om kontakter mellan svenska och amerikanska myndigheter för att "överlämna" Assange till USA. 

I de delar som omfattar förundersökningen skriver han i 20 punkter sin egen version, som på alla sätt följer vad han sa i det första förhöret 2010 och som finns i häktningspromemorian och som läckte ut snart därefter. 

http://stadsholmen.blogspot.se/…/fallet-assange-lackta-sven…

Men i den delen finns dock ett mindre sakfel. Assanges andra hångelmöte med "SW" skedde i parken utanför Naturhistoriska riksmuseet, inte utanför Nationalmuseum som Julian Assange skriver. Men park som park och hångel som hångel.

Hur som helst fortsätter den skamlösa rättsrötan, nu på sitt sjunde år. Hade Julian Assange varit Kalle Karlsson hade chefsåklagare Eva Finnés beslut om att lägga ner fallet stått fast. Men när advokat Claes Borgström sprang iväg till Marianne Ny öppnades fallet på nytt.

Den juridiska hörnstenen om likhet inför lagen gällde inte här.
Men trots allt lär JA aldrig kunna lämna Ecuadors ambassad, även när den svenska utredningen läggs ner, därför att då grips han av brittiska myndigheter och överlämnas till USA. Om han inte smugglas ut från London...

Inga kommentarer: