21 oktober 2007

Mikael Persbrandt & Aftonbladet

Aftonbladet skriver idag om Persbrandts avhopp från Dramaten och antyder att det skedde efter en blöt kväll på krogen som slutade med en polisanmälan.
På nätet är artikeln låst för dem som inte är PLUS-medlemmar, vilket naturligtvis ökar nyfikenheten bland läsarna. Men den enda verkliga nyhet artikeln innehåller finns mycket riktigt på nätet. Det vill säga krogen, polisanmälan och att han sjukskrev sig dagen därpå.
Allt annat i den långa helsidesartikeln är skåpmat, som vid det här laget valsat runt åtskilliga varv. Tidningens avsikt är naturligtvis att locka både till PLUS-tjänsten och till lösnummerförsäljning.
Ungefär en tolftedel, 22 rader, av texten handlar om krogkvällen, resten är gammalt.
Sådant är ingen kartläggning, vilket Aftonbladet påstår. Det är usel spiksoppa, enbart kokad för att lura till köp på en tämligen nyhetsfattig söndag.
Mot bakgrund av Jan Malmsjös och Marie Göranzons vrede direkt efter avhoppet skulle det vara mera intressant att granska Dramatens ledning. Varför släppte teaterdirektören Holm iväg Persbrandt med omedelbar verkan?
Fick Persbrandt sparken, är en annan fråga som är outredd. Därför att jag tror inte på att han skulle lämna fadershuset för en tysk tv-serie. Hollywood, okey - men inte tysk tv.

Inga kommentarer: