13 augusti 2008

Tidningen Världen idag om jävsfrågan i da Costafallet

"Obducentens och allmänläkarens skadeståndsprocess mot staten har drabbats av en oväntad försening. Domaren i målet, Nils Hedström, anses jävig och ska nu bytas ut.

Det är Justitiekanslern, JK, som protesterat mot den mellandom som Hedström författat tidigare i år, i vilken han slog fast att läkarnas krav inte var preskriberade. JK menade att domaren favoriserat läkarna och ville ha honom ersatt inför huvudförhandlingen.

Tre domare har avgjort jävsfrågan och huvudförhandlingen som planerats att hållas i september förväntas nu bli kraftigt försenad i avvaktan på att en ny domare utses.

Journalisten Anders Carl­gren som följt da Costa-fallet noga under åren kritiserar jävsbeslutet på sin blogg och menar att den juridiska eliten skyddar staten. ”Att jäva bort rådman Hed­ström…är oerhört petigt och förvånande, för att inte säga fegt”, skriver Carlgren.

Patrik Nyberg"

Läs gärna också Patrik Nybergs artikel i Världen idag om en annan, tänkbar gärningsman i fallet:

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=2684&Itemid=98

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket intressant. Varför tiger övrig media om detta? Varför vill inte polisen lösa mordet?

Anonym sa...

Jag undrade vad det var för idiot som hyllade bombpiloten John McCain, som massakrerade oskyldiga bönder i Vietnam, som en "hjälte". Och sen ser jag - hmm...tillhör också obducentens fan club.
Intressant kombination av åsikter, förvisso.